Siirry suoraan sivun sisältöön

Maalaamossa

Ooppera & ympäristö

Kansallisoopperassa ympäristökysymykset otetaan vakavasti. Vihreissä toimenpiteissä olemme edelläkävijöitä sekä suomalaisella teatterikentällä että ulkomaisten oopperatalojen joukossa. Ympäristötavoitteet on määritelty Kansallisoopperan ympäristöpolitiikassa ja toimenpiteet ympäristöohjelmassamme.

Vastuullisuus ja yhteistyö ovat ne arvot, jotka vievät ympäristötyötämme eteenpäin. Tunnemme vastuuta ympäristöstä ja yhteistyössä toteutamme ympäristöohjelmaamme.

Oopperan ympäristöpolitiikka

 

Kenkiä pukuvaraston hyllyssäTehokasta kierrätystä

Puvut ja lavasteet valmistetaan kestämään kulutusta ja esityskertoja, ja laadukkaita materiaaleja myös uusiokäytetään. Jätteiden lajittelu ja kierrätys on tehokasta, ja oopperatalo lämpenee näyttämöltä talteen otetulla kierrätyslämmöllä.

Työpajoilla etsitään ja kehitellään jatkuvasti ympäristölle ystävällisempiä ratkaisuja.

"Työkulttuuri on yhä enemmän menossa siihen suuntaan, että etsitään ekologisempia ja turvallisempia vaihtoehtoja. Kemiapuolella pystymme vaikuttamaan siihen paljonkin. Työntekijät ovat näissä asioissa hyvin tiedostavia. He seuraavat, mitä hyviä materiaaleja markkinoille on tullut ja tekevät ehdotuksia", kertoo lavastamon päällikkö Tapio Säkkinen.

Lavastuksien ja pukujen suunnittelijoille on tekeillä myös ohjeistus, jossa ympäristöasiat mm. materiaalien valinnoissa on otettu huomioon.

 

Oopperalle Ekokompassi

Kansallisooppera on saanut kolmivuotisen Ekokompassi-todistuksen sertifikaattina ympäristöjärjestelmästämme.

Ympäristöasioiden kehittymistä seurataan ja tuloksista raportoidaan myös todistuksen saamisen jälkeen.

Ekokompassi-logo

Ekokompassi.fi