Siirry suoraan sivun sisältöön

Toiminta ja rahoitus

Kansallisoopperan toimintaa ohjaa Suomen Kansallisoopperan säätiö, jonka sääntöjen mukaan toimielimet ovat hallitus ja hallintoneuvosto.

Kolmivuotisella toimikaudellaan hallitus vastaa säätiölain mukaisesti varojen käytöstä, johtajien nimityksistä, strategiasta ja ohjelmistopolitiikasta. Hallintoneuvoston tehtävänä on säätiön hallinnon valvominen, toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen vahvistaminen sekä yhteiskuntasuhteiden ylläpitäminen.

Hallituksen kokoonpano
Hallintoneuvoston kokoonpano

Johto

Suomen Kansallisoopperan pääjohtajana toimii Päivi Kärkkäinen. Hänen tehtävinään ovat mm. toiminnan ja hallinnon johtaminen, budjetin seuranta, hallitusyhteistyö sekä työntekijöiden rekrytointi ja palvelussuhdeasiat.

Oopperan taiteellinen johtaja on Lilli Paasikivi ja baletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve. 

Johdon yhteystiedot

Oopperaa ja balettia jokaiselle

Yhteiskunta tukee ooppera- ja balettitaidetta, jotta jokaisella olisi mahdollisuus nauttia esityksistä. Kansallisoopperan toimintakulut vuonna 2011 olivat 54,4 milj. euroa. Rahoituksesta 72 % tuli Opetus- ja kulttuuriministeriön kautta veikkausvoittovaroista.  

Lipputulojen ja sponsoriyhteistyön osuus oli 18 %. Ympäristökunnat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen tukivat toimintaa yhteensä 10 %:lla kokonaisbudjetista, kävijämäärien mukaisessa suhteessa. Lisäksi valtiolta saatiin 13,2 milj. euron avustus Senaatti-kiinteistöjen omistaman oopperatalon vuokraa varten. (Luvut ovat vuodelta 2011.)

Esitysten toteuttaminen vaatii paljon käsityötä – toimintakuluista 82 % on henkilöstömenoja.  Kävijöitä Oopperassa on vuosittain vajaat 300 000.

Tarkemmat tiedot Oopperan taloudesta sekä hallituksen toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen löydät vuosikertomuksesta.

Vuosikertomukset

Koko Suomen Ooppera

Koko Suomen palveleminen on Suomen Kansallisoopperan keskeinen strateginen tavoite.

Pääjohtaja Päivi Kärkkäinen

Tanssija ja lapsia taiteilijatreffeillä