Siirry suoraan sivun sisältöön

Ruma ankanpoikanen -baletti

Tanssialan perustutkinto 120 ov

   
Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen järjestämä toisen asteen ammatillinen koulutus valmistaa tanssialan perustutkinnon suorittaneita tanssijoita. Kolmivuotiset 120 opintoviikon laajuiset opinnot antavat valmiudet siirtyä koulutusta vastaaviin tanssin ammattitehtäviin ja jatkokoulutukseen.

Oppilaitoksen suuntautumisvaihtoehto on baletti. Ammatillisessa koulutuksessa balettitekniikan ja nykytanssin lisäksi opetusohjelmaan sisältyy baletin repertuaari- ja pas de deux -opetusta, karakteri- ja jazztanssia, ilmaisuaineita, kehonhuoltoa, musiikkia sekä tanssin historiaa. Tanssinopinnot voivat painottua myös nykybalettiin tai -tanssiin.

Ammatilliseen koulutukseen pääsy ei edellytä Balettioppilaitoksen perusopintoja, vaikka suuri osa opiskelijoista tuleekin Balettioppilaitoksen antaman perusopetuksen piiristä. Tanssialan koulutus kuuluu valtakunnallisen yhteishaun piiriin.

Samanaikaisesti tanssin ammattiopintojen kanssa opiskelija suorittaa yleissivistäviä opintoja, ja hänellä on myös mahdollisuus kirjoittaa ylioppilaaksi. Oppilaitoksen yhteistyösopimus Eiran aikuislukion kanssa mahdollistaa opiskelijalle maksuttomat lukio-opinnot. Myös tanssin ammattiopinnot ovat maksuttomia. Opiskelija voi saada opintojaan varten opintorahaa ja -lainaa.

Eiran aikuislukion kotisivut 

Suomen ainoa klassista repertuaaria esittävä tanssiryhmä on Kansallisbaletti, jonka kanssa Balettioppilaitos toimii läheisessä yhteistyössä. Opiskeluaikana ammattiopetuksen opiskelijoilla on mahdollisuus työssäoppimiseen Kansallisbaletin produktioissa. Myös muualla suoritetut työssäoppimisjaksot ovat mahdollisia.

TANSSIALAN PERUSTUTKINTO NÄYTTÖTUTKINTONA

Tanssialan perustutkinto on mahdollista suorittaa Balettioppilaitoksessa myös näyttötutkintona. Tutkinnon voi suorittaa joko vuoden mittaisen valmistavan koulutuksen jälkeen tai myös ilman sitä. Näyttötilaisuuksissa osoitetaan opetussuunnitelman edellyttämä osaaminen tutkinnon eri osa-alueilla. Näyttötutkinnon suorittajalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma tutkinnon suorittamiseksi.

NÄYTTÖTUTKINNON KUSTANNUKSET

Kaikilta näyttötutkinnon suorittajilta peritään Opetushallituksen määrittelemä tutkintomaksu noin 60,00 euroa.

 

Vastaavat opettajat 2013–2014

  
1 vsk tytöt 
Ingrid Nemecková ja Ophélie Rodighiero

2-3 vsk nykybaletti ja -tanssi
tytöt ja pojat
Leena Kalk (baletti)

2-3 vsk tytöt
Ulla-Mari Mäkelä

1-3 vsk pojat
Timo Kokkonen