Stefano Ranzani

Vieraileva kapellimestari

Milanolaissyntyinen kapellimestari Stefano Ranzani on vieraillut oopperaesitysten johdossa mm. Milanon La Scalassa, Wienin valtionoopperassa, Washingtonin oopperassa, New Yorkin Metropolitanissa, Dallasissa, Barcelossa, Madridissa, Buenos Airesissa, Glyndebournen festivaalilla, Pariisin Opéra Comiquessa, Berliinin Deutsche Operissa ja valtionoopperassa, Hampurissa, Baijerin valtionoopperassa, Zürichissä, Lausannessa, Tanskan Kuninkaallisessa oopperassa ja Santiagossa Chilessä.

Ranzani johtaa säännöllisesti La Scalan orkesteria ja on vieraillut myös useiden muiden italialaisten sinfoniaorkesterien edessä sekä mm. Salzburgin Mozerteum-orkesterin, The English Northern Philharmonia -orkesterin, Baijerin radion sinfoniaorkesterin, Berliinin filharmonikkojen, Hampurin sinfoniaorkesterin, Tokion filharmonisen orkesterin ja Stradivari-orkesterin johdossa. Vuosina 2007-2008 hän työskenteli Catanian V. Bellini -teatterin musiikillisena johtajana.

Tulevien kiinnitysten joukossa on mm. La Bohème New Yorkin Metropolitanissa, La Traviata Berliinin valtionoopperassa, I due Foscari Palermon Teatro Massimossa ja Madama Butterfly Baijerin valtionoopperassa ja Tel Avivissa.

Stefano Ranzani on saanut viulistin koulutuksen ja opiskellut lisäksi pianonsoittoa ja sävellystä Milanossa. 1980-luvun alussa hän työskenteli mm. La Scalan orkesterin ensiviulistina, ura kapellimestarina alkoi 1983. Ranzani on opiskellut Leonard Bernsteinin johdolla ja työskennellyt Gianandrea Gavazzenin assistenttina.