Alberto Hold-Garrido

Vieraileva kapellimestari

 

Alberto Hold-Garrido on opiskellut Kööpenhaminan Kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa sekä Sibelius-Akatemiassa professori Jorma Panulan johdolla.

Hold-Garridon ura käynnistyi Suomen Kansallisoopperassa apulaiskapellimestarina ja hän debytoi talossa vuonna 1996 Verdin I due foscarin johdossa. Sittemmin hän on johtanut Kansallisoopperassa Salomen, La Traviatan, Sevillan parturin, Anna Bolenan, La Bohèmen, Madama Butterflyn ja La rondinen esityksiä sekä Renata Scotton ohjaaman Norman, Giancarlo del Monacon ohjaaman Andrea Chénierin, Arnaud Bernardin ohjaaman Carmenin ja Vilppu Kiljusen ohjaaman Naamiohuvien ensi-illat.

Vuosina 1997-2003 Hold-Garrido työskenteli Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa ensin kapellimestarina ja vuodesta 2000 ylikapellimestarina. Hän on vieraillut säännöllisesti myös Savonlinnan Oopperajuhlilla. Alberto Hold-Garrido on johtanut lukuisia sinfoniaorkestereita Pohjoismaissa ja vieraillut myös Saksassa, Sveitsissä, Britanniassa, Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Belgiassa, Virossa, Venäjällä, Etelä-Amerikassa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.